Sátorhelyi Péter beszámoló PRIMAVERA EXTRÉM BALATONMAN

Nagyon megörültem a futam kiírásának, nekem Kenese hazai pálya és akkor még kétséges is volt, hogy indul-e idén bármilyen triatlon verseny.

Nem is tudom leírni milyen csodás volt reggel belekezdeni az úszásba, egyedül voltam a selymes tükörsima vízben, hatalmas békét éreztem. Jól ment az úszás, próbáltam tempót menni, így nem figyeltem eléggé és már túl voltam a féltávon amikor észrevettem, hogy fordulni kell, így a vége 4,3 km lett.

A bringa jól indult, aztán a déli parton teljesen beállt a forgalom, néhol nehéz volt előzgetni az álló kocsisort. A folyamatos dugók másik hátránya az volt, hogy a kísérőm először 90 km-nél ért csak utol és a bringa második felében is csak kétszer tudtunk találkozni.

A kört végigkísérte a  Balaton gyönyörű látványa, Kenesén halvány kékesszürke, Fenyves után mélykék, Salföld felől pedig türkizkék volt a víz!

Szigliget előtt az autósok biztatására lementem a bringaútra, amit egy felütéses defekt jutalmazott a szörnyű állapotú aszfalton, a kellemetlenséget fokozta, hogy figyelmetlenségből rövid szelepszárú belső volt csak nálam, így jó darabig elbohóckodtam vele…

Közben bejött a 35C-os meleg, de még így is nagyon élveztem a salföldi szakaszt, majd a csodaszép dörgicsei emelkedőket. Sajnos nem volt arra elég vizem, hogy magamat locsoljam, így túlhevülhettem, mert mire a futás kezdődött hányingerem volt fájt a fejem és szédültem. (Egy verseny pörgéséhez képest fura volt a bringát a tetőcsomagtartóra szerelni futás előtt. :)) Már a lejtő sem ment igazán, pedig ez megint egy szép és kellemes szakasz, aztán jött Csopak ahol már hánytam és annyira szédültem, hogy csak sétálni tudtam. Persze, mint minden rossz, ez is elmúlt, enyhült az idő én is jobban lettem és bekocogtam a célba…

Nagyon köszönöm a segítőmnek Lillának, hogy egész nap erőn felül azért küzdött, hogy el tudjon engem látni, biztos hogy aznap neki volt nehezebb feladata!!!

Köszönöm a Balatonmannak a futam kiírását, nagyon élveztem, egy szép emlék lesz ez a hosszú nap! Köszönöm a szurkolóknak, és Petinek és aki családjával jókedvet és erőt adott az utolsó szakaszhoz!

Nem ilyen eredményt képzeltem el, de bennem aznap, ezen a pályán ennyi volt!

Menü