A triatlonról

A WIKIPÉDIA szerint

A triatlon sorrendben úszásból, kerékpározásból és futásból álló, fiatal sportág. A három versenyszámot egymás után, pihenés nélkül kell teljesíteni, és a versenyidőbe a két szám közötti átöltözés ideje (az úgynevezett depóidő) is beleszámít. A triatlon alapvetően egyéni sport, de rendeznek csapatversenyeket is. A klasszikus triatlon táv az ironman.

Egyesek szerint

A  ironman egy olyan 12,2 km-es futóverseny, amelyet megelőz 3,8 km úszás, 180 km biciklizés és 30 km bemelegítő futás.

Szerintünk pedig…

A triatlon ismerkedés önmagaddal, a határaid megtapasztalása, az önmagad felett aratott győzelem eufóriája. Egy olyan élmény lehetősége, amely képes megváltoztatni akár az életedet is, egy sport amelyet “egy életen át lehet és kell játszani”. Mindemellett pedig jó buli, közösségi élmény és egy olyan tapasztalás, amire méltán fogsz emlékezni.

Versenyeinkről

Fontos szempont számunkra, hogy versenyeinkben ne csak a profi sportolók, hanem azok a sporttársaink is örömüket leljék, akik még csak ismerkednek a triatlonnal vagy a futással! Tiszteljük a győzteseket, büszkék vagyunk rájuk, de minden nevezőnk egyformán fontos számunkra – függetlenül a célba érkezés sorrendjétől.

Nem csupán versenyeket szervezünk, hanem olyan sporteseményeket, ahol komplex, színvonalas programot nyújtunk a versenyzőknek és az őket kísérőknek. Sok éves rendezvényszervező és vendéglátós tapasztalatunk révén, kiemelten nagy hangsúlyt fektetünk a minőségi ellátásra és kiszolgálásra.

Fontos számunkra, hogy minden eseményünket környezetbarát módon rendezzük meg és ennek szellemében ezen az eseményünkön is a futókörön frissítést csak saját pohárba biztosítunk, ezzel csökkentve a verseny ökológiai lábnyomát!

A Balatonman Triatlonfesztivál szervezésének minden szegmensét a profizmusra való törekedésünk hatja át, szeretnénk, hogy versenyzőink egy prémium kategóriás esemény élményeivel mehessenek haza.

Menü