Köszöntő

Üdvözöllek a Balatonman szervezőcsapat nevében!

Zelcsényi Miklós vagyok, a Balatonman Triatlon Fesztivál versenyigazgatója. A triatlon verseny mellett mi szervezzük a Maratonman versenysorozatot , hazánk legnépszerűbb tömegsporteseményét az NN Ultrabalatont, az Ultra Tisza-tó és a Burger King Ultrabalaton Trail és Burger King Ultra Lupa Tó versenyeket is. 2022-évtől pedig a Fighters Run terepakadályfutó versenysorozat is bekerült portfóliónkba. 

Mióta eszemet tudom, sportolok. 2006-ban futottam az első maratonomat, amely meghatározó eseménye volt az életemnek. A táv teljesítése óriási élményt jelentett, rengeteg erőt és önbizalmat adott a továbbiakra – de nem csak a sport, hanem az élet más területein is. Az elsőt további maratonok követték, de új kihívásokra volt szükségem. 2010-re célul tűztem ki az irontáv teljesítését, amelyet a nagyatádi versenyen sikerült is megvalósítani. Egy újabb fantasztikus mérföldkő az életemben…

Nagyjából ezután döntöttem el, hogy egy olyan triatlonversenyt szeretnék szervezni, amelyen én is szívesen indulnék versenyzőként. Így született meg a Balatonman Triatlon Fesztivál gondolata, amelyet tettek követtek – ki kell emelnem, hogy rengeteget köszönhetek azoknak a munkatársaimnak, akik az ügy mellé álltak.

Az első események  sikerei  visszaigazolták elképzeléseinket, megkérdőjelezhetetlenné tették a folytatást és újabb inspirációt nyújtottak a futóeseményeink megrendezéséhez. 2014-ben a füredi versenyünk mellett már Balatonkenesén is triatlont szerveztünk, a többi pedig – ahogy mondani szokták – történelem…

A hazai versenyek évről évre sokat fejlődtek, az igények is magasabbra kerültek, eljött a pillanat amikor már a lezárt kerékpáros pálya nem extra, hanem minimum követelmény, mely eredményeképpen fájó szívvel, de Balatonfürednek búcsút intettünk és már csak egy triatlont rendezünk, Balatonkenesén a 710 es gyorsforgalmi úton, mely tökéletes útminőségével védjegye lett versenyünknek.

A Covid időszak nemcsak a versenyzőket, de minket  szervezőket is komoly kihívás elé állított, mely során sokszor kellett újraterveznünk és alkalmazkodnunk.

Sikeres versenyeink mellett a legbüszkébbek arra vagyunk, hogy 2021 évtől mi minden eseményünkkel a  POHÁRMENTES VERSENYEK családjához tartozunk, mely kezdeményezésnek alapító tagjai vagyunk!

Hosszú évek után Balatonkenesétől búcsút vettünk és a versenysorozat története 2022-ben szeptemberben Balatonfűzfőn folytatódott.

2023-ban a Balatonmant továbbra is fesztivál formában tervezzük megrendezni, ahol idén a rövid és középtáv  mellett, speciál és iron távon is fogunk versenyt rendezni.   

VERSENYEINKEN A FUTÓKÖRÖN FRISSÍTŐPONTOKON  NEM HASZNÁLUNK SE MŰANYAG, SE PAPÍR EGYSZER HASZNÁLATOS POHARAKAT.  Átvesszük a terepversenyeken már jól bevált szlogent és módszert: HOZD EL A SAJÁT POHARAD!

Bízunk abban is, hogy közös erővel mostantól nem csak a versenyeken, hanem a hétköznapjaink során is mindannyian egyre zöldebb életvitelt tudunk megvalósítani, mert a szlogen nem csak a “szomszédra”, hanem ránk is igaz:

A FÖLDET NEM APÁINKTÓL ÖRÖKÖLTÜK, HANEM UNOKÁINKTÓL KAPTUK KÖLCSÖN!”

Amennyiben te is hasonlóan gondolkodsz, szeretettel várunk rendezvényeinken!

A teljes STAFF nevében üdvözlettel:

Zelcsényi Miklós versenyigazgató,
vagy, ahogyan a legtöbben ismertek: Muki

Menü