Bemutatjuk a PRIMAVERA EXTRÉM BALATONMAN hetedik indulóját!

Fogadjátok szeretettel Balyalya Imre bemutatkozóját, aki augusztus 29-én, hetedikként indul el a Primavera Extrém Balatonman-en!


Sziasztok!

Mindenképpen egy kis előzmény: Szerencsétlen véletlen úton kerültem be a nevezettek közé. Sajnos egy sporttárs (nem tudom ki) a sérülése miatt nem tud indulni ezen a versenyen. Így a bemutatkozóm előtt szeretném ezt a távot, versenyt az ő tiszteletére, és mielőbbi felépülésének ajánlani és teljesíteni.

Nos. Balyalya Imre vagyok. Egy pécsi amatőr sportoló. 2015-ben túlsúlyokkal (120kg) küzdve határoztam el, hogy ismét sportolnék, melynek egy sérülés hamarosan keresztbe is tett. Achillles és sarokcsont szakadás, műtét, majd rehabilitáció, de a kilók feljebb mentek 140-ig.

2016. február óta egy teljes életmód váltás mellett egy új útra tértem.

Egyesület edzőjének köszönhetően igen kemény munkával sikerült elérnem azt az egészséges szintet amivel 2017óta rendszeresen részt tudok venni triatlon es duatlon versenyeken. Sokan kérdezik, hogy csináltam 55 kilótól nem lehet megszabadulni. Jelzem!!! Lehet…

Én a versenyeket saját magam miatt és céljaim megvalósítása miatt csinálom Így ezen az úton elindulva a triatlon összes távját teljesítettem, féltávokat többször is. Valamint 2019 évben első bálozóként ironman lettem 47 évesen. Idén kétszer is teljesíteni szeretnem az irontávot, melyeket augusztusban fogom teljesíteni.

Nálam a bakancs lista sosem fog betelni.

Terveim között szerepel a dupla, illetve a tripla irontáv teljesítése is.

Úszás: Gyerek koromtól 14 éves koromig verseny szerűen úsztam. A 2020 évben júniusig sok segítséget kaptam technika javításában úszó edzőtől.

Neki köszönhetően sokat fejlődtem és gyorsultam. Idén 76.909 métert kalimpáltam eddig össze (2020.07.17).

Bringa: Ebben az évben sokat tudtam edzeni. 3 éve ültem első alkalommal országúti bringára. Volt pár emlékezetes élményem, de ebben csak 1 esés volt. Leginkább egyedül edzek bringára is. Valamint az edzéseimet is saját magam írom meg. Áprilisban egy saját kihívást teljesítettem es minden nap bringáztam abban a hónapban. Összesen 2400km-et. Idén eddig

7159 km-et bringáztam (2020.07.17)

Futás: Nekem ez a mumus. Az Achilles műtétem miatt a gyengém. Rengeteg sérülés. Emiatt sajnos a felkészülésekben mindig nagyobb hangsúlyt fektetek a futás edzésekre, ezek miatt csak a saját edzések érvényesülnek. Az évek alatt kiismertem magam. Nagyon a nulláról kezdtem a futást es az elején edzői segítséggel. Sok félmaraton van a lábaimban de sosem leszek sprinter. Inkább a hosszabb távok amik igazán vonzanak futásban is.

Igazából kitűzött, tervezett időm nincs, csak egy jó hangulatú biztos célba érés.

“Ha nincs elég motivációd ahhoz, hogy elkezdj valamit, akkor legyen elég kitartásod ahhoz, hogy véghez vidd azt amit terveztél” (Jimi)

Köszönöm a lehetőséget. BalatonMan csapatának!

Menü