BALATONMAN FŰZFŐ VÁLTÓCSAPAT VERSENYINFORMÁCIÓK

KÉRJÜK, HA VÁLTÓCSAPATBAN INDULSZ A VERSENYEN OKVETLEN OLVASD EL FIGYELMESEN AZ ALÁBBI INFORMÁCIÓKAT!

VERSENYENGEDÉLY ÉS SPORTORVOSI:

Csak azoknak a váltócsapatoknak/csapattagoknak lesz szüksége licenc-re és az ehhez kapcsolódó sportorvosi igazolásra, aki/akik mindhárom sportágban résztvesznek. Azoknak a versenyzőknek, akik 1, illetve 2 sportágban vesznek részt nekik nem kell sem licenc, sem az ehhez kapcsolódó sportorvosi igazolás!
Licenccel kapcsolatban további részleteket a Magyar Traitlon Szövetség honlapján tekinthettek meg ITT.

VÁLTÓCSAPAT RAJTIDŐPONTOK 

  • Irontáv 2023. szeptember 9. szombat 7:30
  • Középtáv 2023. szeptember 9. szombat 10:00

A csapatok úszói az egyéni versenyzőkkel egy időben és egy helyszínen rajtolnak!

BEDEPÓZÁS:

  • A kerékpározást megkezdő versenyzőnek a váltócsapatok részére külön kialakított depóba kell a kerékpárját elhelyeznie az úszás előtt!
  • A depó területére csak rajtszám felmutatása mellett mehetnek be a váltótagok, a kerékpárt a rajt előtt az MTSZ bírói átvizsgálják.

FRISSÍTÉS A VERSENYEN:

A váltócsapatok részére ugyanazt a teljes BioTechUSA frissítést biztosítjuk, mint egyéni indulóink részére, melyről bővebben ITT olvashattok! Számítsatok rá, hogy a kerékpáros körön kulacsot feladunk, de a futáson környezetvédelmi okok miatt, sem műanyag, sem eldobható papírpoharat nem használunk, melyről bővebben ITT olvashattok!

VÁLTÁS ÚSZÁS KÖZBEN: 

Mivel a közép és irontáv úszópályája több körös, ezért a közép és irontávos váltócsapatok részére van lehetőség váltásra, a 2. 3. 4.  kör megkezdésekor a vízben felállított fordítótábla mellett. Az alacsony vízállás miatt, a középtáv és iron táv versenyzői továbbra sem jönnek ki a vízből, hanem a második, harmadik , negyedik körükre a kb. 60 méterre lévő táblánál fordulnak rá, ezért csak itt lehet váltani. Ehhez a rajt után a váltótársnak  be kell mennie a tábla közelébe, de úgy, hogy ne zavarja a többi egyéni versenyzőt a fordítónál!

VÁLTÁS ÚSZÁSRÓL BRINGÁRA:

Mind az iron, mind a középtávos csapatok esetében, a váltás a váltós kerékpárdepóban történik, ahol az úszó átadja a chipet a kerékpározást megkezdő társnak, aki a kerékpárt kitolja a fehér vonalig (csak ott szállhat fel rá) és kezdheti meg a kerékpározást.

KI-ÉS BEVEZETŐ SZAKASZ A KERÉKPÁRKÖRÖN: 

A kerékpározás ki-és bevezető szakasza 3 kilométer hosszú, melyet CSAK A VERSENYZŐK HASZNÁLHATNAK, (szűk, forgalomtól elzárt sáv) ahol TILOS ELŐZNI és bizonyos szakaszán 30 km / órás SEBESSÉGKORLÁTOZÁS  van érvényben, mind kifelé, mind pedig befelé!  Tehát ha közép és irontáv esetében kerékpáron váltani akarsz, azt kizárólag a kivezető szakasz végén, a második körforgalomnál kijelölt váltózónában teheted meg, ahova a kerékpároddal nem a versenyzők részére fenntartott szűk folyosón, hanem a járdán tudsz kijutni. Ezért javasoljuk, hogy a váltótárs már az úszás után induljon ki a 3 kilométerre lévő váltózónához, mert neked az út megtételéhez legalább 15 percre lesz szükséged!

VÁLTÁS BRINGÁRÓL BRINGÁRA

Ahogy fentebb is kiemeltük, ha közép és irontáv esetében kerékpáron váltani akarsz, azt kizárólag a kivezető szakasz végén, a második körforgalomnál kijelölt váltózónában teheted meg, ahova a kerékpároddal nem a versenyzők részére fenntartott szűk folyosón, hanem a járdán tudsz kijutni. Vedd figyelembe, hogy a 3 kilométerre lévő váltózónához neked az út megtételéhez legalább 15 percre lesz szükséged, mivel te NEM HASZNÁLHATOD A VERSENYZŐK RÉSZÉRE FENNTARTOTT kivezető folyosót! A szabályt megszegő versenyzőt és csapatot a versenyből a bírók azonnal kizárják!

Mivel a közép és irontáv bringa több körös, így kizárólag ebben a zónában, de akár minden körben válthattok!

VÁLTÁS BRINGÁRÓL FUTÁSRA:

Miután visszatértetek a kerékpáros körről, a strandon felállított depóban tudtok váltani!

VÁLTÁS FUTÁS KÖZBEN:

A futókör 5,25 kilométer hosszú és a strand közeli végén jelölünk ki váltózónát, de futás közben, a körön belül,  akár máshol is válthattok. Középtávosok négy kört futnak, míg az irontávot teljesítők nyolc kört futnak.

BEFUTÓ:

Egy csapat vagytok, így a verseny végén a célfolyosónál várjátok be egymást és közösen szakítsátok át a célszalagot! A verseny sikeres teljesítése esetén számotokra is jár FINISHER PÓLÓ és befutóérem.

EREDMÉNYHIRDETÉS:

A váltók eredményhirdetését az egyéni kategóriákéval egy időben tartjuk az Athletes Gardennél! Díjat kizárólag az eredményhirdetés keretei között adunk át!

Jó versenyzést kíván nektek a Balatonman STAFF  és Zelcsényi Miklós versenyigazgató!

VERSENYSZABÁLYZAT

Menü