Forgalmi rend változások szeptember 12.

A Primavera Balatonman Kenese verseny mely idén a verseny történetében elösször Hosszútávú Magyar Bajnokság is egyben az alábbi forgalmi korlátozások lépnek életbe 2021 szeptember 12-én (vasárnap), Balatonkenesén.
Köszönjük a város lakosságának és Polgármesteri Hivatalának az együttműködést, nélkülük versenyünk nem jöhetne létre!

KERÉKPÁROS, BALATONKENESE VÁROSÁN ÁTVEZETŐ BEKÖTŐ ÚTVONAL LEÍRÁSA
Vak  Bottyán strand  » Kikötő utca  » 71 sz.  főút »  Bakó   József utca (7213. sz. közút) » Táncsics M.utca » Batthyány utca » Bajcsy-Zs. utca » Soós Lajos utca » Fő utca (7213 sz. közút ) a 6+640 km-ig

A kerékpáros útvonal mindkét irányba üzemel a teljes szakaszon, reggel 8:15-től, kb. 18:00-ig, az utolsó kerékpáros elhaladásáig!

Kérjük, a Balatonkenesén élőket és nyaralókat, hogy ebben az időszakban, amennyiben tehetik, autóval a városon belül csak a legszükségesebb esetben közlekedjenek. A lezárások ellenére minden ingatlan (még a piros szakaszokon is) igény esetén – felvezető motorossal – megközelíthető.

Kizárólag a rendezvény ideje alatt élő, forgalomirányítói diszpécseri telefonszám: +36 30 826 6421

A kerékpárosok és a település lakosainak összehangolt közlekedése érdekében a bekötő szakaszon rendőri, rendezői, valamint motoros biztosítási személyzet működik közre. A kerékpáros útvonalat keresztező forgalom számára a 71 sz. főút – Bakó József utcai csomópontban, illetve a Soós Lajos utca – Óvoda utca csomópontban lesz biztosítva az áthaladás (időszakos várakozás mellett), míg a tranzitforgalom számára a Fő utca nem lesz elérhető Papkeszi irányába. A bekötő útvonalon érintett, a jelzett időszakban közlekedni kívánó célforgalom számára a szomszédos mellékutcák egyikét javasoljuk parkolásra.

Jelmagyarázat:
PIROS szakasz ZÁRT útszakasz
SÁRGA szakasz KORLÁTOZÁS alá eső útszakasz
ZÖLD szakasz SZABADON használható útszakasz

KERÉKPÁROS ZÁRT PÁLYA BALATONKENESE VÁROSÁN KÍVÜLI LEÍRÁSA
» 710 sz. főút a 7205 sz. közúti körforgalmú csomóponttól (balatonfőkajári bekötőúttól) a végszelvényig (72-es útig)
» 7213 sz. ök. út: 1+250-6+640 km (Balatonkenesétől a 72-es útig)
» 7215 sz. ök. út: 0+000-0+500 km (Papkeszi és Balatonkenese között)

A kerékpáros pálya a gépjármű-forgalomtól elzártan üzemel rendőri és rendezői biztosítás mellett. Kivételt képeznek ez alól a motoros felvezetés mellett közlekedő Volán-járatok, valamint a 7213-as út DRV Zrt. és 72-es út közötti szakaszán érintett célforgalom.

A 710 sz. főút lezárásával a közúti forgalom a 71 sz. főútra terelődik, ahol időszakos torlódás várható. A terelés következtében a 71 sz. főúton a súlykorlátozás ideiglenesen feloldásra kerül a 72 sz. és 7205 sz. közutak csomópontjában.

A 7215 sz. közút lezárásával Papkeszi nem lesz megközelíthető a 71-7213 sz. közutak felől. Az M7 felől érkezők a 710-7205 csomópontban Balatonfőkajár felé tudják Papkeszit  elérni, míg a 8. sz. főút felől érkezők Litér előtt, Királyszentistván irányába haladva jutnak el a településre. Ezzel összefüggésben a Balatonfőkajár – Csajág – Küngös – Berhida – Vilonya – Litér szakasz mindkét irányba használható alternatív terelőútvonalként.

Azok az utazók, akik a 71 sz. főúton Balatonalmádi felől Budapest felé tartanak, a 71-es úton várható torlódások elkerülése végett a 72 sz. főúton a 8 sz. főút irányába haladjanak tovább az M7-es autópálya felé.

BALATONKENESE ÜDÜLŐTELEP FUTÓÚTVONAL LEÍRÁSA
Vak Bottyán strand » Parti sétány » Honvéd üdülő » fordító » Honvéd üdülő » Parti sétány » Rege u. » Vak Bottyán u. » Szinyei Merse Pál u. » Parti sétány » Vak Bottyán strand

A fenti szakaszon minden ingatlan autóval is megközelíthető (és elhagyható), kérjük az itt nyaralókat, hogyha lehetőség van rá, ezen a napon 9:30 és 24:00 között az érintett szakaszokon csak szükség esetén közlekedjenek autóval, a forgalomirányítók és a rendőrség utasításait betartva. A sportolók biztonsága végett rendezői, valamit forgalomirányító személyzet jelenlétére kell számítani a teljes szakaszon.

A tranzitforgalom részére a 71-es út, valamint az Alteleki út és az Alsóréti utca biztosítja az akadálymentes haladást, míg a futóútvonalon érintett, a jelzett időszakban közlekedni kívánó célforgalom számára a Vak Bottyán utca és a 71-es út közötti mellékutcák egyikét javasoljuk parkolásra.

Köszönjük a türelmet 800 triatlonversenyző és a Balatonman Triatlonfesztivál szervezőinek nevében
Zelcsényi Miklós versenyigazgató

Menü